Starea de bine

Apa. Atât de importantă pentru noi!

Nici un alt element nutritiv nu este atât de important pentru sănătatea noastră ca apa.

De fapt, nici nu am putea rezista mai mult de trei zile fără apă. Când ei în considerare faptul că 75% din mușchii noștri, 22% din oasele noastre și 83% din sângele nostru sunt formate din apă, e ușor să înțelegi de ce medicii recomandă să bem cel puțin opt pahare de apă pe zi.

Apa curată, pură, este esențială pentru a furniza oxigen celulelor noastre, pentru a regulariza temperatura corpului, pentru a ajuta corpul să digere mâncarea și să mențină toate organele noastre principale în stare bună. Dacă nu bem regulat apă, metabolismul nostru încetinește, obosim, uităm și începem să avem probleme de concentrare. Deshidratarea severă poate conduce la disfuncții ale organelor.

Când ne este sete, înseamnă că deja am pierdut 2-3% din apa din corp, însă capacitatea mentală, eficiența și capacitatea de coordonare fizică încep să scadă din momentul în care pierdem 1% din apă. Iar în condiții speciale de efort susținut sau în cazul temperaturilor ridicate, intervalul de timp dintre momentul în care ne deshidratăm serios și momentul în care resimțim setea este și mai mare, pericolul apariției simptomelor legate de deshidratare fiind și mai ridicat.

 

Toate acestea înseamnă că este vital să bem constant apă suficientă, cât mai pură cu putință, pentru a ne menține sănătoși mai ușor, pentru a fi mai eficienți, pentru a ne simți mai bine.

Cu toate că noi toți devenim tot mai conștienți de lucrurile care ajung în corpul nostru, apa de la robinet nu vine cu o etichetă. Dacă ar fi avut etichetă, probabil că ai fi găsit și referințe la pesticide, ierbicide, clorină și metale grele pe lista ingredientelor.

Filtrele pentru apă Aqua Optima reduc acești poluanți dăunători, rezultând o apă de băut mai pură, mai sănătoasă. Exact ce a recomandat doctorul! 🙂

Procentul de apă din corpul uman (valori medii)
Bebeluș0%
Copil0%
Adult0%
Apă în sânge0%
Apă în mușchi0%
Apă în creier0%
Apă în oase0%

Valorile menționate mai sus sunt medii statistice cu rol orientativ. Ca în cazul tuturor bio-statisticilor, procentele depind de gen, vârstă, rasă, starea de sănătate, metodologie și alți factori, neexistând o valoare fixă pentru toți indivizii și nici măcar pentru același individ în decursul vieții sale.

Foarte important este să știm că apa din corp este vitală pentru funcționarea corectă la capacitate maximă și că nu trebuie să ne fie neapărat sete ca să bem apă. Trebuie să bem apă pură regulat. În felul acesta ne e mai ușor să ne menținem sănătatea și să ne desfășurăm activitățile.