Întrebări frecvente (FAQ)

Primim deseori întrebări despre filtrele Aqua Optima, așa că am făcut o listă cu informațiile esențiale. Dacă ceea ce dorești să afli nu se găsește în lista de mai jos, te rugăm să ne contactezi. Ne face plăcere să intrăm în legătura cu tine.

Dă clic mai jos pe întrebare pentru a vedea răspunsul corespondent.

Ce este un filtru Aqua Optima?

Filtrele Aqua Optima sunt concepute pentru a-ți oferi o apă de băut mai curată și mai pură, la tine acasă. Pot fi cuplate cu cănile Aqua Optima, dar sunt compatibile și cu alte căni destinate filtrării apei, produse de alte companii.
Enumerăm câteva funcții esențiale:
• Filtrele Aqua Optima au un mod unic, patentat, de filtrare rapidă a apei în 5 pași. Sistemul îndepărtează până la 80% din clorina din apă, rezultând o apă cu un gust mai bun.
• Filtrele Aqua Optima reduc impuritățile care nu pot fi văzute cu ochiul liber și nici nu sunt eliminate prin fierbere, cum ar fi ierbicidele, pesticidele și metalele grele. De exemplu, îndepărtează până la 95% din plumb și până la 75% din cupru, ambele fiind metale care se pot găsi în mod curent în țevile care alimentează locuințele.
• Sita extraordinar de fină a unui filtru Aqua Optima previne sedimente cum ar fi rugina, mici bucățele de lemn și alte particule să ajungă în apa pe care o bei sau cu care gătești.
• Când este instalat într-un fierbător compatibil, filtrul Aqua Optima elimină până la 70% din carbonatul de calciu responsabil pentru depunerile albe care îl împiedică să funcționeze corect și îl pot strica. Chiar dacă ai un fierbător normal (fără filtru), poți beneficia de același avantaj dacă folosești în el apă pe care o filtrezi în prealabil într-o cană cu filtru Aqua Optima.
• Tehnologia de curgere rapidă folosită de Aqua Optima permite filtrarea rapidă a apei – te poți bucura de ea fără să aștepți mult să se filtreze.

Cum funcționează un filtru Aqua Optima?

Aqua Optima folosește un sistem patentat de filtrare în 5 pași pentru a se asigura că impuritățile sunt îndepărtate din apa ta. În același timp permite elementelor benefice să treacă (magneziu, potasiu, fluorura), ele fiind vitale pentru funcționarea corectă a corpului uman.

Iată etapele de filtrare și caracteristicile lor principale:
1. Filtru fin de particule
Acesta îndepărtează din apă particulele mai mari (sedimente, rugină etc.), rezultând o apă mai curată.

2. Carbon activat
Carbonul activat vine din nuci de cocos și este rafinat în conformitate cu specificațiile noastre. Are o suprafață echivalentă cu 6 – 8 terenuri de fotbal și este folosit pentru a absorbii clorina, care are un gust și un miros specifice. Clorina este deseori adăugată în apă ca dezinfectant, dar filtrele Aqua Optima reduc clorina din apă cu până la 80%.
Carbonul activat este folosit și ca să filtreze impuritățile organice din apă, cum ar fi acizii humici (materie organică descompusă provenită din frunze și altele), dar și ierbicidele și pesticidele. Cum multe dintre acestea nu au gust sau miros, nici măcar nu suntem conștienți că le bem… este important să fie filtrate.

3. Rășina schimbătoare de ioni
Formula specială este unică pentru Aqua Optima și reduce semnificativ cantitatea de metale cum ar fi plumbul, cuprul și aluminiul deseori întâlnite în apă. Plumbul și cuprul se găsesc în țevile care alimetează locuințele cu apă, dacă nu sunt filtrate ajung în apa de băut sau în apa pentru gătit, iar acumularea lor în organismul nostru poate dăuna sănătății pe termen lung.
Schimbul de ioni facilitat de această rășină specială reduce și carbonatul de calciu cu până la 70%. Carbonatul de calciu este responsabil și de depunerile din fierbătoare, eliminarea lui prelungind durata de funcționare a acestora.
Rășina este responsabilă pentru îndepărtarea stratului fin uleios care este atât de respingător atunci când apare la suprafața băuturilor fierbinți sau pe legumele fierte. Rezultă o apă mai luminoasă, băuturi și mâncare mai atractive.

4. Sita ultrafină
Această etapă a filtrării se asigură că și cele mai mici particule nu trec dincolo de filtru. Sita este una dintre cele mai fine de pe piață, rezultând o apă mai curată și mai pură.

5. Tehnologia Fast Flow (curgere rapidă)
Forma și structura unică a filtrului Aqua Optima sunt special concepute pentru a garanta un flux rapid și consistent pe toată durata de folosire recomandată. Filtrarea se face rapid, iar tu nu ai mult de așteptat.
Dacă filtrul este folosit într-un fierbător compatibil, tehnologia Fast Flow (de curgere rapidă) îți permite să filtrezi și să fierbi apa în același timp, rezultând un timp mult mai scurt pentru o cană de ceai sau de cafea instant.

Pot folosi un filtru Aqua Optima pentru orice apă?

Filtrul Aqua Optima trebuie folosit doar pentru a filtra apă destinată consumului uman (cum ar fi apa de la robinet). Sistemul său patentat de filtrare în cinci pași îndepărtează impuritățile în timp ce menține o rată rapidă de cugere.
Dacă o apă de proveniență suspectă (nu apă pentru consum) ajunge accidental într-un filtru Aqua Optima, mai bine schimbă filtrul și spală cu grijă recipientul de filtrare (cana, fierbătorul etc.)
Apa filtrată nu trebuie lăsată să stea mai mult de două zile. Orice dispozitiv de filtrare care folosește un filtru Aqua Optima (cană, fierbător etc.) trebuie golit după folosire și umplut cu apă proaspătă.

De ce aș folosi un filtru Aqua Optima?

Te interesează ce se găsește în ceea ce mănânci și bei? Citești etichetele înainte să cumperi ceva? Te-ai gândit vreodată ce conțin lucrurile fără etichetă – cum ar fi apa de la robinet?
Cu siguranță te preocupă ceea ce oferi familiei tale și vrei să te asiguri că toți rămân în formă și sănătoși. Sau poate iubești apa și preferi un gust mai bun, un aspect mai plăcut, o apă mai curată, mai pură. Sau, pur și simplu, nu vrei să mai cari continuu sticle de apă îmbuteliată, care costă o mulțime de bani.
Apa filtrată este soluția! Iar cănile cu filtru Aqua Optima fac totul atât de ușor…

Uite câteva dintre avantajele de care beneficiezi când folosești produsele Aqua Optima:
Stratul uleios de la suprafața dispare când Aqua Optima filtrează impuritățile din apă – chiar și legumele fierte sau gătite la aburi arată mai bine atunci când folosești apă filtrată;
Gustul și mirosul clorinei folosite de multe companii pentru dezinfecția apei de la robinet sunt îndepărtate;
În zonele cu apă dură, particulele albe și sedimentele care se găsesc deseori în apă sunt filtrate. Iar dacă folosești apă filtrată în fierbătorul tău, se reduc semnificativ depunerile de calcar, iar fierbătorul durează mai mult;
Impurități cum ar fi metalele grele (inclusiv plumbul și aluminiul), ierbicidele și pesticidele sunt de asemenea reduse – acestea nu pot fi văzute sau gustate și nici nu sunt eliminate prin fierbere, așa că e important să te asiguri că nu le bei;
Filtrele Aqua Optima nu au adăugate săruri, așa că nu influențează pH-ul apei tale;
Filtrele Aqua Optima îndepărtează impuritățile, însă lasă să treacă elementele care se găsesc în apă și sunt necesare funcționării corecte a corpului nostru, cum ar fi potasiul, magneziul și fluorura;
Produsele Aqua Optima sunt concepute astfel încât să ofere performanță constantă pe toată durata de folosire, permițându-ți să te bucuri de avantajele apei filtrate, fără bătăi de cap.

Care este diferența dintre filtrele standard Aqua Optima și filtrele Aqua Optima Double Life (Viață dublă)?

Filtrele Aqua Optima Double Life (Viață dublă) îndeplinesc aceeași funcție ca filtrele Aqua Optima standard, dar au o durată dublă de folosire. Un filtru pentru apă Aqua Optima Double Life (Viață dublă) este prevăzut să filtreze 200 de litri de apă (cantitate corespondentă pentru circa 60 de zile de folosire), în timp ce filtrul Aqua Optima standard este prevăzut să filtreze 100 de litri de apă (cantitate corespondentă pentru circa 30 de zile de folosire).

Cine testează filtrele Aqua Optima?

Filtrele Aqua Optima sunt în mod continuu testate în laboratoarele proprii, dar și de către specialiști externi și institute independente. Controale stricte de calitate sunt efectuate constant în ceea ce privește materiile prime, produsele finite și procesele de fabricație, abordarea riguroasă a acestora având ca scop satisfacerea înaltelor standarde de calitate impuse de către auditorii Strix Organisation și ai NSF (National Sanitary Foundation).
Produsele patentate Aqua Optima sunt realizate numai din materiale aprobate de către FDA – US Food and Drug Administration (Administrația pentru alimente și medicamente, Statele Unite ale Americii) și au fost aprobate pentru folosire în mai mult de 20 de țări, inclusiv de către organizațiile de profil ale Uniunii Europene.

Cât de des trebuie să înlocuiesc un filtru pentru apă Aqua Optima?

Noi am dezvoltat două tipuri de filtre pentru apă Aqua Optima. Filtrul Aqua Optima standard poate filtra 100 de litri de apă (cantitate corespondentă pentru circa 30 de zile de folosire) și trebuie înlocuit în fiecare lună. Filtrul Aqua Optima Double Life (Viață dublă) poate filtra 200 de litri de apă (cantitate corespondentă pentru circa 60 de zile de folosire) și trebuie înlocuit o dată la două luni.

Ce se întâmplă cu apa dacă folosesc filtrul o durată mai lungă decât cea prevăzută sau pentru a filtra o cantitate mai mare de apă decât cea prevăzută?

Pentru o vreme după expirarea duratei de viață, filtrul Aqua Optima va continua să reducă impuritățile din apa filtrată, dar la un nivel mai scăzut. Odată ce filtrul este uzat complet, calitatea apei care trece prin el nu va mai fi îmbunătățită.
Totuși, filtrul Aqua Optima nu eliberează niciodată impuritățile deja reținute înapoi în apa care trece prin el, nici chiar în condițiile în care este scufundat în apă fiartă.

Cum înlocuiesc filtrul pentru apă Aqua Optima?

Dacă folosești o cană pentru filtrare Aqua Optima, scoate rezervorul pentru apă din cană. Răsucește filtrul în sens contrar acelor de ceasornic pentru a-l desprinde de soclul său special. Înlocuiește filtrul uzat cu unul nou, instalându-l pe soclul dedicat, prin răsucire în sensul acelor de ceasornic.
Asigură-te că filtrul este în poziție corectă și nu într-un unghi anormal. Acum introdu rezervorul pentru apă înapoi în cana de filtrare.
În vederea folosirii, umple rezervorul cu apă de la robinet și, odată ce apa s-a filtrat (scurgându-se în cană), vars-o în chiuvetă. Mai repetă procedura încă o dată (umple din nou bazinul cu apă, așteaptă să se filtreze și golește vasul aruncând apa). Acum cana cu filtru este gata pentru folosire.

Acționează într-un mod similar și dacă folosești un fierbător, un răcitor sau alt dispozitiv compatibil cu filtrele pentru apă Aqua Optima.

Uneori, când înlocuiesc filtrul, pe suprafața acestuia se observă particule negre. Sunt dăunătoare?

Mici particule de carbon se pot desprinde în timpul transportului. Ar putea interveni o ușoară decolorare în timpul primelor două umpleri, până ce aceste particule sunt spălate. Acest lucru este normal, nu este dăunător și nu afectează performanțele filtrului.

Ce fac atunci când plec în vacanță?

Scoate filtrul Aqua Optima din dispozitiv, pune-l într-o pungă sigilată și bagă-l în frigider, ca să se păstreze. Când te întorci din vacanță, pregătește filtrul pentru folosire ca și cum ar fi unul nou: plasează-l înapoi în dispozitiv și trece apă prin el de două ori înainte de folosirea propriu-zisă.

Folia interioară în care era împachetat noul meu filtru Aqua Optima era umedă/udă atunci când am deschis pachetul. De ce?

Filtrul pentru apă Aqua Optima este umezit în timpul producției pentru a micșora timpul necesar pregătirii pentru folosire acasă. Picăturile de apă care pot apărea în jurul filtrului sunt absolut normale.

Ce trebuie să fac cu filtrul Aqua Optima dacă furnizorul meu de apă mă informează că este o problemă cu apa de la robinet?

Trebuie să urmezi recomandările furnizorului tău de apă pentru situația respectivă. Dacă instrucțiunile sale sunt să fierbi apa înainte de a fi băută, recomandarea noastră este să filtrezi apa în prealabil și apoi să o fierbi, conform instrucțiunilor. Odată ce problemele cu apa sunt rezolvate, recomandăm să înlocuiești și filtrul Aqua Optima cu unul nou, ca măsură de precauție.

Filtrul Aqua Optima poate fi folosit în alte țări?

Filtrul poate fi folosit în alte țări, dar trebuie să reții că este conceput pentru a fi folosit doar pentru a filtra apă deja destinată consumului uman. Nu consuma apa pe care o autoritate locală (furnizorul de apă, municipalitatea, administrația clădirii, managementul hotelului etc.) nu o recomandă pentru consum.

Ce se întâmplă dacă ne deshidratăm?

Pierderea apei poate afecta funcționarea normală a corpului chiar înainte să înceapă să ne fie sete. Primele semne ale deshidratării pot include irascibilitate, letargie, dureri de cap, inabilitate sau probleme de concentrare, constipație. Alte manifestări extreme includ dureri, greață, piele uscată sau crăpată, amețeli, puls crescut și tensiune arterială redusă.
Apa este esențială pentru funcțiile corpului, inclusiv digestia și eliminarea toxinelor rezultate din activitățile zilnice cum ar fi respiratul, mâncatul și băutul.

Câtă apă ar trebui să bem în fiecare zi?

Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organisation) recomandă să bem opt pahare de apă în fiecare zi, însă când vremea este foarte călduroasă trebuie să bem mai multă apă.
De asemenea, mai multă apă ar trebui să bea și cei care petrec mult timp în medii uscate, cum ar fi case sau birouri încălzite sau răcite cu aer condiționat.
Femeile însărcinate și cele care alăptează, persoanele care fac exerciții fizice și antrenament sportiv, cei care țin diete, persoanele care au febră, sunt bolnave (în special în cazurile în care au diaree) au nevoie de mai multă apă decât în mod normal și ar trebui să mărească doza zilnică.

Cum îmi dau seama dacă sunt deshidratat?

Un mod simplu prin care poți verifica dacă ești deshidratat este culoarea urinei tale. Dacă ai o stare bună a sănătății, urina ta ar trebui să aibă o culoare glaben-pală și să nu miroasă. Dacă este mai închisă la culoare, s-ar putea să ai nevoie de mai multă apă. Dacă ai nelămuriri sau dacă problema continuă, întreabă medicul tău.

Filtrele Aqua Optima elimină fluorura?

Unele fluoruri sunt prezente în mod natural în apa de la robinet. Totodată, unele companii furnizoare de apă potabilă adaugă fluorură pentru că are câteva beneficii pentru sănătatea danturii. Filtrele Aqua Optima au fost concepute astfel încât să nu elimine flurura din apă.

Filtrele Aqua Optima elimină nitrații din apă?

Companiile furnizoare de apă sunt obligate să respecte standardele pentru calitatea apei impuse de organismele de reglementare ale Uniunii Europene, iar acestea includ o limită pentru nitrați. Filtrele Aqua Optima nu elimină nitrații din apă.

Apa filtrată este similară cu apa distilată?

Filtrele Aqua Optima reduc doar parțial mineralele din apa de la robinet pentru a-i îmbunătăți gustul și aspectul, spre deosebire de apa distilată care este demineralizată complet.
Filtrele nu pot fi folosite acolo unde se cere în mod special apă distilată (cum ar fi bateriile auto).

Ce se întâmplă când filtrul Aqua Optima se uzează? Impuritățile deja filtrate pot trece înapoi în apă?

Atunci când filtrul Aqua Optima ajunge la sfârșitul duratei de viață (atinge cantitatea de apă pe care a fost conceput să o filtreze corect), performanțele filtrului vor fi foarte reduse, dar nu va returna impuritățile deja filtrate înapoi în apa care trece prin el.

Care este diferența dintre un dedurizator și un filtru pentru apă?

Un dedurizator este de obicei atașat direct sistemului de furnizare a apei pentru a reduce duritatea apei. Acest lucru reduce depunerile (de calcar și altele) în dispozitivele electrocasnice care folosesc apă caldă (mașini de spălat etc.).
În timpul procesului de dedurizare este adăugat sodiu (sare) și nu se recomandă ca apa cu adaos de sodiu să fie folosită pentru consum uman (băut, gătit, spălarea alimentelor etc.). Ar trebui să fie disponibil un robinet diferit pentru apă netratată.

Ce se întâmplă dacă torn substanțe destinate curățării țevilor sau aparatelor electrocasnice în filtrul Aqua Optima?

Substanțele destinate curățării țevilor și componentelor dispozitivelor electrocasnice pot face ca impuritățile adunate în filtru să treacă în apă. Dacă astfel de substanțe au ajuns accidental în filtrul Aqua Optima, recomandăm ca toată apa din dispozitiv să fie aruncată, iar filtrul să fie înlocuit cu unul nou.

Filtrul Aqua Optima crește cantitatea de sodiu din dieta mea?

Filtrul pentru apă Aqua Optima nu are niciun efect asupra sodiului prezent în apa de băut.
Sărurile cu sodiu (Na) se găsesc în aproape toate alimentele (acestea fiind sursa principală de expunere zilnică). În apa de băut, nivelul de sodiu este în mod curent sub 20 mg/litru. Persoanele care urmează o dietă cu puține săruri își reduc în mod normal nivelul de sare ingerat la mai puțin de 2 grame/zi.
Întotdeauna consultă-ți medicul pentru confirmare.

Pentru cât timp stă proaspătă apa filtrată?

Noi recomandăm ca apa să nu fie lăsată să stea mai mult de două zile. În același timp, recomandăm ca rezervorul de apă și soclul filtrului să fie spălate cu regularitate – cel puțin atunci când se înlocuiește filtrul.
Dacă filtrul Aqua Optima nu este folosit pentru o perioadă (atunci când ești plecat în vacanță, de exemplu), noi recomandăm ca filtrul să fie pregătit conform instrucțiunilor înainte să fie folosit din nou (vezi mai sus întrebarea „Ce fac atunci când plec în vacanță?”)

Filtrele Aqua Optima adaugă ceva apei?

Așa cum se întâmplă în cazul multor sisteme de filtrare, pentru a menține cel mai înalt nivel al standardelor de igienă, filtrele Aqua Optima conțin un nivel controlat de argint pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. O cantitate mică din acest argint este eliberat de-a lungul perioadei de viață (folosire) a filtrului, în concordanță cu dispozițiile Organizației Mondiale a Sănătății (WHO).

Persoanele care suferă de boli de rinichi sau cele care fac dializă pot bea apă filtrată cu filtrele Aqua Optima?

Filtrele Aqua Optima pot lăsa să treacă niveluri mici de potasiu. Pentru majoritatea oamenilor acestea pot fi considerate benefice pentru sănătate. Însă dacă ai o boală de rinichi sau trebuie să urmezi o dietă redusă în potasiu, recomandăm să discuți cu medicul tău folosirea acestui produs.
Întotdeauna consultă medicul tău pentru confirmare.

Apa filtrată este bună pentru bebeluși?

Pentru bebeluși, apa de băut, inclusiv apa filtrată, trebuie fiartă mereu înainte de consum. Dar și ei beneficiază de reducerea impurităților cum ar fi metalele grele, ierbicidele și pesticidele.
Consultă medicul tău în ceea ce privește apa de băut pentru bebeluși.

De ce să ne alegi pe noi?

Iubim apa și oamenii. Ne pasă ce se găsește în apa pe care o bem și cu care gătim. Facem eforturi să o îmbunătățim.

Ce face Aqua Optima?

Filtrează rapid apa de la robinet, astfel încât să poți bea apă mai pură la tine acasă, fără efort.

Cum funcționează?

Se bazează pe un sistem de filtrare în 5 pași, care reduce chiar și impuritățile invizibile cu ochiul liber.

Cum se folosește?

Produsele noastre sunt extrem de simplu de folosit. Totul este gândit pentru confort și rapiditate.

Îngrijirea și întreținerea

Sunt doar câteva lucruri pe care trebuie să le știi pentru folosire și beneficii pe pe termen lung, dar nimic complicat.

Acreditari

Produsele Aqua Optima respectă cele mai stricte norme și reglementări. Găsești detalii aici.

Calitate și rigurozitate

Filtrele Aqua Optima sunt manufacturate într-o fabrică acreditată de ASTA BEAB / NSF / SAI, folosind următoarele standarde de calitate:

ISO 9001 – Quality management systems (Sisteme de management de calitate)

ISO 14001 – Environmental management (Managementul mediului înconjurător)

Echipa noastră

Suntem mândri că reprezentăm în România o companie care își propune să aducă un pic mai mult bine în casele oamenilor prin produse moderne, utile și prietenoase.

Promovăm avantajele de care noi toți putem beneficia și, desigur, suntem gata să răspundem întrebărilor tale legate de produsele Aqua Optima și de felul în care le poți folosi pentru ca tu și familia ta să beți apă filtrată mai pură, mai ieftin. Nu ezita să ne contactezi. Suntem aici pentru tine.

Mihaela Ristea

Sales
Manager

Liviu Voicu

Sales
Director

Viorel Tirdea

Development & Operations
Director